7.01.2009

ဂ်င္ဆင္းၾကက္စြပ္ၿပဳတ္

မေန ့က သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ ေနမေကာင္းၿဖစ္တယ္ ၾကားေတာ့ ဒီေန ့ရုံးကအၿပန္ သူေနတဲ့ေနရာကို သြားၿပီး လူနာသတင္း သြာေမးတယ္။ သူၿဖစ္တာကလည္း အခု လတ္တေလာ စလံုးမွာ ေခတ္စားေနတဲ့ နွာေစး ေခ်ာင္းဆိုးပါ၊ သိပ္ အၾကီးအက်ယ္ မဟုတ္ပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ အခု စလံုးမွာ အဲ့ဒီဟာ မၿဖစ္ရင္ ေခတ္မမွီေတာ့ သလို ၿဖစ္ေနတယ္။

ဒါနဲ ့ဘဲ သူအိမ္ေရာက္ေတာ့ သူငယ္ခ်င္းနဲ ့ ေဆးခန္းအတူသြား ၿပီးတာ့ ညေနစာကို အဲ့ဒီနားက Tiongbaru Plaza အေပၚမွာဖြင့္ထားတဲ့ Koppitian မွာ ညေနစာ အတူတူ စားၾကတယ္၊ အဲဒီက ကိုရီးယား ဆိုင္မွာ ရရွိတဲ့ ဂ်င္ဆင္းၾကက္စြပ္ၿပဳတ္ရည္ ကို ဘေလာဂ္ဂါ ေမာင္နွမမ်ားအတြက္ လမ္းညႊန္လိုက္ပါရေစ။ ကၽြန္ေတာ္ ကိုရီးယားမွာ တခါစားခဲ့ရတယ္။

လူမမာမ်ားအတြက္ အသင့္ေတာ္ဆံုး အစားအစာလို ့ ကၽြန္ေတာ္ၿမင္တယ္။ ကိုရီးယားလို ဘယ္လိုေခၚလဲ ကၽြန္္ေတာ္မသိပါ၊ မေဗဒါ သိမွာပါ ................D။ သူခ်က္ထားတဲ့ပံုက ၈လ နဲ ့ ၆လ (တခုခု)ၾကက္ကို ဂ်င္ဆင္းနဲ ့ေရာၿပီး စြပ္ၿပဳတ္ လုပ္ထားတာပါ၊ ၾကက္ဗိုက္ထဲမွာ ထမင္းထည့္ထားတာပါ။

ေအာက္ကပံုကေတာ့ ကိုရီးယား မွာ စားခဲ့တုန္းက ရုိက္ခဲ့တာပါ၊
စားခ်င္စဖြယ္စြပ္ၿပဳတ္ပံု


စားမဲ့ဝါးမယ့္ ကၽြန္ေတာ္တို ့အဖြဲ ့

ကိုရီးယားမွာ စားတုန္းကေတာ့ ဂ်င္ဆင္း အရည္တစ္ခြက္ပါတိုက္တယ္၊ စလံုးမွာေတာ့ မပါဘူး။ စလံုးမွာေတာ့ ေစ်းနွုန္း ၂မ်ိဳးနဲ ့ ေရာင္းၿပီး ၾကက္တစ္ၿခမ္းကို ၆ ေဒၚလာ၊ တစ္ေကာင္လံုးကို ၁၁ေဒၚလာ ၿဖစ္ပါတယ္။ အရမ္းကို အဟာရၿဖစ္တဲ့ အစားအစာၿဖစ္လို ့ ဘေလာဂ္ဂါ ေမာင္နွမေတြ အတြက္ ေၾကာ္ၿငာခ တစ္ၿပားမွ မရဘဲ ေဝမွ်လိုက္ပါတယ္။

ဘေလာဂ္ဂါ ေမာင္နွမမ်ား က်န္းမာ ဝၿဖိဳး အလွတိုးၾကပါေစ...............P။

3 comments:

ပြင္႔ၿမဳးဇင္ said...

Thank you for treating with nice soup. Really delicious. :)

ေႏြးေနျခည္ said...

ေပးတဲ့ဆုနဲ႕ အျမန္ျပည္႕ပါေစ... း)

mabaydar said...

စလံုးရဲ႕ ဘယ္ေနရာမွာ ၀ယ္လို႔ရတာလဲဟင္... ကိုရီယား အစားအစာဆိုင္တိုင္းမွာလား... မေဗဒါကိုလဲ ဂိုက္ကေတာ့ ေျပာျပတယ္.. အဲဒိ စြတ္ျပဳတ္နာမည္... ဒါေပမဲ့ ေမ့သြားျပီ...